Tisk

Bublanina s ovocem

Čas přípravy: 5 min
Suroviny
4 žloutky, 4 bílky (pokud jsou vajíčka malá, dávám 5), 1 dl mléka, 1 dl oleje, 150 g cukru moučka, vanilkový cukr, 160 g amarantové mouky, 1 prášek do pečiva, ovoce dle chuti

Příprava
Žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, mléko, pak pomalu přisypáváme amarantovou mouku s prdopečem a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a poté poklademe ovocem (třešně, jahody, maliny, višně, cokoliv vás napadne). Pečeme na 150 - 170 stupňů zhruba 30 minut. Bublanina je úžasná a nadýchaná a bude chutnat nejen celiakům.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz