![]() |
bezlepkové rohlíky - 8 ks | |
Čas přípravy: 1 h |
Suroviny 550 g bezl. mouky Jizerka 2 vejce 230 ml vlažného mléka 3 lžíce oleje 42 g droždí ( celou kostku ) 1 lžička cukru 1 lžička soli |
Příprava Ingredience promíchat robotem nebo ručně,pak na vále lehce prohníst, stále podsypávat, aby se těsto nelepilo.Utvořit váleček, rozdělit na 8 dílů, z každého rozválet čtverec, srulovat na rohlík. Rohlíky naskládat na plech, vyložený pečícím papírem,potřít rozšlehaným vajíčkem,posypat solí, kmínem, popř. sezamem.Nechat 20 minut na teplém místě kynout. Troubu zapnout na horní i dolní vytápění, předehřát 5 min. na 200 st., péct na 2. patře 20 min. na 180 st. Hned po upečení vyndat na mřížku.
|
Poznámka bez popisu
|