![]() |
bezlepkové sladké koláčky-6ks | |
Čas přípravy: 1 h 30 min |
Suroviny 2OO g bezl. mouky Jizerka 35 g cukru krupice 10 g droždí- čtvrtina kostky 30 g másla 3 g soli - necelá půlka rovné lžičky 1 vejce 100 ml vlažné vody 1 měkký tvaroh nebo ovoce na náplň na žmolenku: 30 g bezl. mouky Jizerka 40 g másla 50 g cukru |
Příprava Nejprve si nechat v kastrůlku rozpustit máslo. Pak dát do mísy ve vlažné vodě rozpuštěné droždí, přidat vejce, mouku, sůl, cukr a krátce prohníst.Přidat rozpuštěné máslo, domíchat, nechat 5 minut odpočinout, vytvarovat na vymazaný plech 6 kuliček a nechat 40 min. kynout.Poté kuličky rozmáčknout pomoučenou skleničkou nebo rukou a vzniklý důlek naplnit různou náplní( tvaroh, ovoce atp.).Okraje koláčků pomašlovat vajíčkem a vrch posypat žmolenkou.Troubu předehřát 5 min. na 200 st. a péct ve 3. patře 20 min. na 180 st.Po upečení hned přendat na síto.
|
Poznámka Koláčky nemají tak hladké okraje jako klasické kynuté, ale chutnají dobře.
|