Tisk

Žloutkový pudink s karamelem

Čas přípravy: 30 min
Suroviny
500 ml smetany na vaření 12 % tuku, 6 žloutků, 50 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru nebo vanilkový lusk, šlehačku Na smetanový karamel: 100 g krupicového cukru, 1 lžičku medu, 150 ml smetany ke šlehání

Příprava
Smetanu svaříme s cukrem, vanilkovým cukrem nebo dření z vanilkového lusku a necháme vychladnout. Do vlažné hmoty vmícháme žloutky, přecedíme a nalijeme do zapékacích misek nebo silikonových formiček. Vložíme do pekáčku s vodou tak, aby misky byly do poloviny ponořené a pečeme v troubě při 150 °C 1 hodinu. Pak necháme vychladnout nejlépe v chladničce do druhého dne. Cukr dáme do kastrůlku se silným dnem a zalijeme 100 ml vody. Přivedeme k varu a necháme pozvolna zkaramelizovat. Když začne cukr zlátnout přidáme med a horkou smetanu. Necháme krátce povařit, odstavíme a necháme vychladnout. Pudink vyklopíme z misek, polijeme karamelem, ozdobíme šlehačkou a ovocem.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz