![]() |
Kynutá bábovka – vánočka | |
Čas přípravy: 45 min |
Suroviny 230 g mouka Jizerka,50 g cukr moučka, 50 g tuk/Stela,nebo Hera/, 2 žloutky,1,5 dcl mléka, 15 g droždí,1/2 balíčku vanilkového cukru, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce oloupaných nasekaných mandlí,špetka soli, 1 lžíce rumu,tuk na vymazání formy. |
Příprava Připravíme kvásek - droždí,1 lžíce cukru, 3 lžíce vlažného mléka, 2 lžíce mouky.Necháme v teple zrát asi 30 min.Pak do kvásku vmísíme cukr,žloutky,vanilkový cukr,špetku soli, zby-tek mléka a nakonec i rozpuštěný vlažný tuk. Vyhněteme vláčné a hladké těsto, do kterého přidáme propláchnuté rozinky a nasekané mandle.Těsto vložíme do vymazané formy (vánoč-ka,bábovka,nebo jiná) a necháme v teple přikryté kynout.Po nakynutí pečeme ve středně teplé troubě(cca 180°C ) asi …. Minut. Upečenou vánočku necháme asi 5 min.stát ve formě a pak ji opatrně vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem
|
Poznámka bez popisu
|