Tisk

Kynutá bábovka – vánočka

Čas přípravy: 45 min
No Picture
Suroviny

230 g mouka Jizerka,50 g cukr moučka, 50 g tuk/Stela,nebo Hera/, 2 žloutky,1,5 dcl mléka,

15 g droždí,1/2 balíčku vanilkového cukru, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce oloupaných nasekaných mandlí,špetka soli, 1 lžíce rumu,tuk na vymazání formy.


Příprava
    Připravíme kvásek  - droždí,1 lžíce cukru, 3 lžíce vlažného mléka, 2 lžíce mouky.Necháme v teple zrát asi 30 min.Pak do kvásku vmísíme cukr,žloutky,vanilkový cukr,špetku soli, zby-tek mléka a nakonec i rozpuštěný vlažný tuk. Vyhněteme vláčné a hladké těsto, do kterého přidáme propláchnuté rozinky a nasekané mandle.Těsto vložíme do vymazané formy (vánoč-ka,bábovka,nebo jiná) a necháme v teple přikryté kynout.Po nakynutí pečeme ve středně teplé troubě(cca 180°C ) asi …. Minut. Upečenou vánočku necháme asi 5 min.stát ve formě a pak ji opatrně vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz