Tisk

Broskvové řezy s pudingem bez lepku

Čas přípravy: 45 min
Broskvové řezy s pudingem bez lepku
Suroviny
• 3 vejce • 3/4 hrnku oleje • 1 hrnek cukru (může být třtinový) • 1 hrnek mléka • 2 hrnky bezlepkové mouky (např. Jezerka) • 1 prášek do pečiva (bio kypřicí prášek Amylon) • 2 tvarohy • 2 vanilkové cukry (bio vanilkové cukry Amylon) • 1 broskvový kompot • 2 pudingové prášky bez lepku (vanilkový nebo jogurtový puding bez lepku Amylon)

Příprava
Nejdříve si připravíme těsto. Dobře promícháme bezlepkovou mouku, prášek do pečiva, mléko, cukr, olej a vejce a vzniklé těsto dáme péct do vyhřáté trouby. Pro náplň smícháme 2 tvarohy a vanilkový cukr. Vychladlý piškot potřeme tvarohem a poklademe nakrájenými broskvemi. Ze šťávy z broskví (přilijte k ní vodu, aby tekutiny byl 1 litr), dvou pudingových prášků bez lepku a cukru uvaříme puding, kterým piškot zalijeme a dáme do lednice ztuhnout. Je to lehká, ovocná, vynikající buchta.

 

Poznámka
Tyto broskvové řezy s pudingem si zamiluje celá vaše rodina. Varianta bez lepku. Lze tento lehký a jedhoduchý recept vytvořit o klasicky, nemusí být bezlekový.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz