Tisk

KOLÁČ S PUDINGEM A JABLKY BEZ LEPKU

Čas přípravy: 1 h
Suroviny
Těsto • 400 g bezlepkové mouky (např. Jezerka) • 250 g máslo nebo Hery • 1 vejce • 1 lžíce cukru krystal • 1 prášek do pečiva (bio kypřicí prášek Amylon) • 7 lžic mléka Náplň • 3 nastrouhaná jablka • 8 lžic cukru krystal, nebo třtinový • 1 vanilkový cukr (bio vanilkový cukr Amylon) • 1 pudingový prášek bez lepku (vanilkový, jogurtový pudingy bez lepku od Amylonu)

Příprava
Nejdříve si připravíme těsto. Mléko při přípravě přidáváme postupně, aby těsto nebylo řídké, ale naopak tužší, protože ho budeme válet. Potom ho dáme do lednice na 1/2 hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Nastrouhaná jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Přidáme pudingový prášek, promícháme a dáme na chvíli do lednice místo těsta. To si rozdělíme na dvě půlky a vyválíme dvě stejné placky. Jednu dáme do vymazané a vysypané formy nebo na plech. Poklademe na něj náplň a přiklopíme druhým dílem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180- 200 °C asi 30-40 minut. Horní díl koláče můžeme pro ozdobu a exklusivnější chuť posypat plátky mandlí.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz