KOLÁČ S PUDINGEM A JABLKY BEZ LEPKU | |
Čas přípravy: 1 h | |
Suroviny Těsto • 400 g bezlepkové mouky (např. Jezerka) • 250 g máslo nebo Hery • 1 vejce • 1 lžíce cukru krystal • 1 prášek do pečiva (bio kypřicí prášek Amylon) • 7 lžic mléka Náplň • 3 nastrouhaná jablka • 8 lžic cukru krystal, nebo třtinový • 1 vanilkový cukr (bio vanilkový cukr Amylon) • 1 pudingový prášek bez lepku (vanilkový, jogurtový pudingy bez lepku od Amylonu) |
Příprava Nejdříve si připravíme těsto. Mléko při přípravě přidáváme postupně, aby těsto nebylo řídké, ale naopak tužší, protože ho budeme válet. Potom ho dáme do lednice na 1/2 hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Nastrouhaná jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Přidáme pudingový prášek, promícháme a dáme na chvíli do lednice místo těsta. To si rozdělíme na dvě půlky a vyválíme dvě stejné placky. Jednu dáme do vymazané a vysypané formy nebo na plech. Poklademe na něj náplň a přiklopíme druhým dílem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180- 200 °C asi 30-40 minut. Horní díl koláče můžeme pro ozdobu a exklusivnější chuť posypat plátky mandlí.
|
Poznámka bez popisu
|