Tisk

Bezlepková palačinka

Čas přípravy: 25 min
Bezlepková palačinka
Suroviny
150 g tuňáka Rio mare v olivovém olej 80 g tuňákového krému Rio Mare Paté 60 g salátu lollo bianco 20 g jarní cibulky Tvarohovo-tuňákový krém: 60 g másla 100 g tvrdého tvarohu zbytek olivového oleje z tuňáka 2 lžíce mléka sůl Bezlepková palačinka: 16 g olivového oleje Monini 20 g bezlepkové mouky pohankové 40 g bezlepkové mouky Jizerky 2 žloutky sůl 160 ml mléka petržel kudrnka paprika jarní cibulka

Příprava
Bezlepková palačinka: Smícháme pohankovou mouku s moukou Jizerkou, přidáme žloutky (je nutné použít pouze žloutky, jinak by těsto pěnilo a při pečení by bylo bublinaté), sůl a mléko. Vše důkladně rozšleháme. Vytvořené těsto podle potřeby zředíme mlékem. Na pánev, na níž budeme palačinky péct, kápneme trochu oleje. Tvarohovo-tuňákový krém: Tvrdý tvaroh nastrouháme najemno do misky. Poté přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, jarní cibulku scezený olivový olej z tuňáka a tuňákový krém. Vše rozmixujeme na krém. Na palačinku rozetřeme tvarohovo-tuňákový krém. Dále přidáme tuňáka Rio Mare, nastrouhaný sýr, jarní cibulku a salát lollo-bianco. Palačinku zabalíme a rozkrojíme na dvě části. Dozdobíme červenou paprikou, petrželkou kudrnkou a jarní cibulkou.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz