Tisk

Bezlepkové makové krekry

Čas přípravy: 30 min
Suroviny
• 85 g bezlepkové mouky Nomix, • 15 g hladké kukuřičné mouky, • 25 g másla, • 30 ml pochoutkové smetany (16% tuku), • 1/2 vejce, • 10 - 12 g cukru, • 2,5 g soli, • 2 g kypřícího prášku, • 5 až 10 g celého máku.

Příprava
Sypké suroviny promícháme a prohněteme s ostatními. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet asi hodinu. Těsto přitom chráníme před oschnutím. Z těsta vyválíme co nejtenčí placku (maximálně 2 mm silnou), přeneseme na plech a vykrájíme tvary. Pečeme při 170 °C do křupava asi 20 minut.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz