![]() |
Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou | |
Čas přípravy: 45 min | |
![]() |
Suroviny Suroviny na noky: • 200 g směsi na Jáhlové těsto Nominal • 300 ml vody Ostatní suroviny: • 1 plechovka loupaných rajčat • 100 g šunky (raději prosciutta) • 50 g mladého sýra (ideálně Pecorino) • 2-3 stroužky česneku • 1 polévková lžíce sekané čerstvé bazalky • ½ čajové lžíce sušeného oregana • Pepř, sůl |
Příprava Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat. Způsobů je celá řada, ale asi nejjednodušší je vyválet tenký váleček (cca 1 cm) a ten rozkrájet rovně nebo zešikma na menší kousky. Výsledné tvary vhodíme do vroucí vody asi na 5-6 min. Po vytažení necháme odkapat v cedníku. Na lžíci olivového oleje osmahneme na plátky nakrájený česnek, pak přidáme šunku na kostičky a na chviličku i sušené oregano. Na konec půjdou rajčata z konzervy, které společně s ostatními surovinami podusíme, aby se omáčka zredukovala. Asi po 10 minutách okořeníme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme sekané lístky bazalky. Omáčku smícháme s noky a bohatě posypeme strouhaným pecorinem.
|
Poznámka bez popisu
|