Tisk

Bramboračka s houbami

Čas přípravy: 2 h
Bramboračka s houbami
Suroviny
4 střední brambory 4 mrkve 1 petržel 1/2 malého celeru 3 ředkvičky 1 stroužek česneku malý kousek kůže od špeku (pro příchuť, ale můžeme vynechat) hrst sušených hub 1,5 l voda 1 lžička mořské soli suchá bezlepková jíška koření: 1 lžička čerstvé petrželky 1 lžička čerstvého tymiánu 1 lžička majoránky 1 PL celerové natě 1 lžička čerstvého libečku mořská sůl pro případné dochucení

Příprava
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme, oloupaný česnek, sůl, houby a špekovou kůži, zalijeme vodou a necháme přikryté pomalu dusit dokud zelenina není al dente Přidáme koření a necháme vše provařit. Nakonec vyndáme kůži a opatrně zahustíme jíškou )má tendenci houstnout pomalu a v momentě až příliš rychle, proto sypeme jen velmi pozvolna a dáme čas na zhoustnutí než přidáme víc jíšky). Můžeme dosolit dle potřeby.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz