Bezlepkový medovník | |
Čas přípravy: 1 h | |
Suroviny Těsto180 g bezlepkové mouky 45 g hladké kukuřičné mouky 1 vidličkou ušlehané vejce 30 g změklého másla 100 g cukru krupice 1 lžíce medu 1 lžička prášku do pečiva ½ plechovky slazeného kondenzovaného mléka 1 ½ vidličkou prošlehané vejce 1 lžíce medu 30 g másla ¼ hrnku mletých ořechů |
Příprava Těsto – z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílů a vyválíme stejně velké obdélníkové placky. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě (180 ºC, doba pečení cca 10 – 15 min) a necháme vychladnout. Krém – uvedené suroviny smícháme v kastrůlku a za stálého míchání přivedeme k varu a mícháme dokud krém nezhoustne, necháme vychladnout. Krém rovnoměrně rozetřeme na jednotlivé placky, jejichž velikost případně srovnáme okrojením okrajů a jednotlivé placky na sebe naskládáme. Povrch potřeme také krémem, posypeme rozdrobenými drobečky zbytků těsta, nasekanými ořechy a poléváme čokoládou
|
Poznámka bez popisu
|