Tisk

Bezlepkový medovník

Čas přípravy: 1 h
Bezlepkový medovník
Suroviny

Těsto

180 g bezlepkové mouky

45 g hladké kukuřičné mouky

1 vidličkou ušlehané vejce

30 g změklého másla

100 g cukru krupice

1 lžíce medu

1 lžička prášku do pečiva

Krém

½ plechovky slazeného kondenzovaného mléka

1 ½  vidličkou prošlehané vejce

1 lžíce medu

30 g másla

¼ hrnku mletých ořechů

Příprava

Těsto – z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílů a vyválíme stejně velké obdélníkové placky. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě (180 ºC, doba pečení cca 10 – 15 min) a necháme vychladnout.

Krém – uvedené suroviny smícháme v kastrůlku a za stálého míchání přivedeme k varu a mícháme dokud krém nezhoustne, necháme vychladnout. Krém rovnoměrně rozetřeme na jednotlivé placky, jejichž velikost případně srovnáme okrojením okrajů  a jednotlivé placky na sebe naskládáme. Povrch potřeme také krémem, posypeme rozdrobenými drobečky zbytků těsta, nasekanými ořechy a poléváme čokoládou

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz