Tisk

Bezlepkové bagety

Čas přípravy: 1 h 15 min
Suroviny

320 g bezlepkové mouky

80 g pohankové mouky

25 g kvasnic

200 ml mléka

250 ml mléka

1 lžíce cukru

1 lžička soli

3 lžíce oleje

směs semínek cca 3 lžíce


Příprava

Z trochy vlažného mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Mouky smícháme se solí, semínky, přidáme olej, vykynutý kvásek a vyšleháme v mixéru řidší těsto (asi jako hustá smetana). Těsto rozdělíme do forem na bagety, posypeme semínky, mákem, solí apod. a necháme přikryté na teple kynout cca 20 – 30 min. např. v troubě vyhřáté na 30 ºC. Poté pečeme při 180 – 190 ºC cca 30 min.

 

Poznámka

Množství 5 ks velkých baget
Mléko je možné nahradit vodou

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz