Bezlepkové bagety | |
Čas přípravy: 1 h 15 min |
Suroviny 320 g bezlepkové mouky 80 g pohankové mouky 25 g kvasnic 200 ml mléka 250 ml mléka 1 lžíce cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje směs semínek cca 3 lžíce |
Příprava Z trochy vlažného mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Mouky smícháme se solí, semínky, přidáme olej, vykynutý kvásek a vyšleháme v mixéru řidší těsto (asi jako hustá smetana). Těsto rozdělíme do forem na bagety, posypeme semínky, mákem, solí apod. a necháme přikryté na teple kynout cca 20 – 30 min. např. v troubě vyhřáté na 30 ºC. Poté pečeme při 180 – 190 ºC cca 30 min.
|
Poznámka Množství 5 ks velkých baget
|