Tisk

Drobenkový koláč

Čas přípravy: 45 min
Drobenkový koláč
Suroviny

500g vařených brambor

3 lžíce cukru

200 g bezlepkové mouky (lze použít i jednodruhové mouky či jejich směs, vhodné jsou kukuřičné mouky)

sůl

zavařenina nebo ovoce (čerstvé nebo kompotované)

moučkový cukr


Příprava

Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme cukru, mouku a vypracujeme drobenku. Polovinu množství rozprostřeme na dno dortové formy vyložené papírem na pečení. Na drobenku můžeme rozetřít zavařeninu nebo použít různé druhy ovoce a náplň zakryjeme druhou polovinou drobenky. Povrch pokapeme rozehřátým máslem, posypeme moučkovým cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 ºC cca 30 min.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz