Tisk

Pstruh plněný datlemi

Čas přípravy: 45 min
Suroviny
4 pstruzi, lžíce citronové šťávy, sůl , pepř,mletá skořice , máslo, alobal
nádivka: 200 g datlí, /pokud seženete,nejlepší jsou čerstvé/ ,1 středně velká cibule nasekaná  nadrobno, 3 lžíce rozehřatého másla, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/4 lžičky mleté skořice, 130g  vařené  rýže , 120g nasekaných vlašských ořechů, 3 lžíce sekaného čerstvého koriandru, sůl,pepř

Příprava
Pstruhy dobře omyjeme a břišní dutinu pokapeme citronovou šťávou , osolíme a opepříme. 5 datlí si dáme stranou,zbytek nakrájíme na nudličky.V pánvi rozehřejeme malé množství másla,orestujeme cibuli.Vmícháme zázvor a skořici,pánev odstavíme,přidáme ostatní suroviny na nádivku a nakrájené datle.Odstříhneme 4 větší kusy alobalu,potřene ho máslem,položíme na něj pstruhy naplněné nádivkou a pomažeme je taky máslem. 5 datlí nakrájíme na kousičky a posypeme kolem pstruhů.Pstruhy dobře zabalíme,položíme na plech.Pečeme asi 25 minut při 180°C. Vyjmeme z alobalu ,lehce poprášíme skořicí ,položíme na mísu,přizdobíme hl.salátem  a hned podáváme.

 

Poznámka
Zkuste vyměnit datle za fíky.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz