Tisk

Kuřecí stehna na pomeranči

Čas přípravy: 45 min
Kuřecí stehna na pomeranči
Suroviny
10 spodních kuřecích stehen, 5 lžic pomerančové marmelády, 1 lžíce worcestrové omáčky, nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče,šťáva z 1 velkého!pomeranče,sůl,pepř.. Na zdobení:proužky barevných paprik,plátky rajčat,plátky pomeranče

Příprava
Do každého stehna uděláme asi 3 hluboké zářezy.Stehna vložíme do velkého hrnce s vařící vodou ,přikryjeme a vaříme 5-10 minut. Vyjmeme a dobře osušíme. Připravíme si glazůru. Pomerančovou marmeládu,vorčestr,pomerančovou šťávu i kůru ,sůl a pepř dáme do rendlíku a opatrně zahříváme až se vše spojí. Předvařená kuřecí stehna potřeme důkladně glazůrou a opékáme nad žhavými uhlíky asi 10-15 minut.Obracíme a potíráme. Dáme na talířky ozdobené zeleninou a plátky pomeranče

 

Poznámka
Uvaříme-li maso nejprve částečně ve vodě,máme jistotu,že bude dostatečně tepelně opracované i uvnitř

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz