Tisk

Květákové placky

Čas přípravy: 30 min
Květákové placky
Suroviny
věták
cibule
olej
2 vejce, bezlepková mouka (jizerka), mléko, sůl, pepř

Příprava
Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě a zcedíme. Nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme květák, sůl, pepř, (podle chuti česnek ).Chvíli osmažíme a vypneme.
Do ochladlého květáku dáme 2 žloutky, 2-3 lžíce mouky, asi 1dcl mléka, zamícháme.
Nakonec přidáme sníh z 2 vyšlehaných bílků a lehce promícháme. Smažíme na rozpám oleji po obou stranách.
Podáváme s vařenými brambory, nebo jen se zeleninou.

Dobrou chuť !

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz