![]() |
Rajská | |
Čas přípravy: 30 min |
Suroviny 1cibule 1-3 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 400g krájených rajčat 3 lžíce protlaku sůl a pepř 4 lžíce červeného vína 4 lžíce smetany 1 lžíce bylinek |
Příprava Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme na malinké kostičky. Olej zahřejeme v hrnci a vhodíme do něj nakrájenou cibuli a česnek, vše necháme zesklovatět. Přimícháme rajčaa i se šťávou a krátce je přivaříme. Přidáme protlak. Omáčku opepříme a osolíme. Za nízké teploty ji asi 10 in povaříme. Přidáme víno a vaříme dalších 5 minut.Před podávání vmícháme bylinky a smetanu.
|
Poznámka Doporučuji k rajské omáčce knedlík se sekanou !!
|