Tisk

Rajská

Čas přípravy: 30 min
Suroviny
1cibule
1-3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
400g krájených rajčat
3 lžíce protlaku
sůl a pepř
4 lžíce červeného vína
4 lžíce smetany
1 lžíce bylinek

Příprava
Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme na malinké kostičky.
Olej zahřejeme v hrnci a vhodíme do něj nakrájenou cibuli a česnek, vše necháme zesklovatět.
Přimícháme rajčaa i se šťávou a krátce je přivaříme. Přidáme protlak. Omáčku opepříme a osolíme.
Za nízké teploty ji asi 10 in povaříme.
Přidáme víno a vaříme dalších 5 minut.Před podávání vmícháme bylinky a smetanu.

 

Poznámka
Doporučuji k rajské omáčce knedlík se sekanou !!

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz