![]() |
Králík na olivách | |
Čas přípravy: 1 h 15 min | |
![]() |
Suroviny 8 kousků králíka,2 sklenky červeného vína ,/sladší je nejlepší/,1 plechovka loupaných rajčat,150 g vypeckovaných oliv, 2 větvičky čerstvého rozmarýnu, 4 stroužky česneku, olivový olej , sůl |
Příprava Ve větším hrnci rozehřejeme větší množství olivového oleje,vložíme do něj osolené kousky králíka a zasypeme je nasekaným česnekem a rozmarýnem.Maso osmahneme ze všech stran. Přendáme do pekáčku,přidáme červené víno,zakápneme olejem ,přikryjeme a dáme dusit do trouby na 30 minut. Pak přidáme okapaná rajčata,nakrájené olivy ,dle chuti dochutíme a dusíme až je maso měkké.
|
Poznámka bez popisu
|