Tisk

Pstruh s omáčkou

Čas přípravy: 45 min
Suroviny
2 pstruzi ,  máslo, sůl  Omáčka : 4 velká jablka, 2 lžíce citronové šťávy, 2 cibule, máslo, 250 ml bílého vína, ,sůl, 3 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce jogurtu,bylinky na ozdobení,např.kopr

Příprava
Jablka oloupeme a bez jádřinců nakrájíme.Pokapeme citronovou šťávou.Nakrájenou cibuli orestujeme na másle,přidáme jablka a 5 minut dusíme.Zalijeme vínem,přikryjeme a dusíme 10 minut. Vychladlou směs rozmixujeme,dochutíme solí ,přidáme křen a spojíme jogurtem.  Očištěné,osolené pstruhy zvolna opečeme na másle. Dáme na předehřátý talíř, ozdobíme bylinkama a podáváme s omáčkou

 

Poznámka
Podáváme s bramborem

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz