![]() |
Pstruh s omáčkou | |
Čas přípravy: 45 min |
Suroviny 2 pstruzi , máslo, sůl Omáčka : 4 velká jablka, 2 lžíce citronové šťávy, 2 cibule, máslo, 250 ml bílého vína, ,sůl, 3 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce jogurtu,bylinky na ozdobení,např.kopr |
Příprava Jablka oloupeme a bez jádřinců nakrájíme.Pokapeme citronovou šťávou.Nakrájenou cibuli orestujeme na másle,přidáme jablka a 5 minut dusíme.Zalijeme vínem,přikryjeme a dusíme 10 minut. Vychladlou směs rozmixujeme,dochutíme solí ,přidáme křen a spojíme jogurtem. Očištěné,osolené pstruhy zvolna opečeme na másle. Dáme na předehřátý talíř, ozdobíme bylinkama a podáváme s omáčkou
|
Poznámka Podáváme s bramborem
|