![]() |
Pohanková bábovka | |
Čas přípravy: 1 h |
Suroviny 3 sklenice pohankové bezlepkové mouky, 4 lžíce pšeničné bezlepkové mouky , 2-3 lžíce přírodního řepného cukru , 20 g droždí , 20 dg másla, nebo Hery ,vlažná voda dle potřeby , sůl ,máslo na přelití |
Příprava Mouku prosijeme do mísy , rozehřáté máslo lijeme postupně na mouku a mícháme.Přidáme pšeničnou mouku ,a mícháme..doléváme vodou dle potřeby tak,aby vzniklo těsto konzistence husté zakysané smetany.Přidáme špetku soli, rozdrobené droždí a pořád mícháme. Postavíme přikryté na teplé místo. Po vykynutí dáme do vymazané formy a pečeme asi 1 hodinu při 190°C Podáváme teplou , pokapanou rozpuštěným máslem
|
Poznámka bez popisu
|