Tisk

Pohanková bábovka

Čas přípravy: 1 h
Suroviny
3 sklenice pohankové bezlepkové  mouky, 4 lžíce pšeničné bezlepkové mouky , 2-3 lžíce  přírodního řepného cukru , 20 g droždí , 20 dg másla, nebo Hery ,vlažná voda dle potřeby , sůl ,máslo na přelití

Příprava
Mouku prosijeme do mísy , rozehřáté máslo lijeme postupně na mouku a mícháme.Přidáme pšeničnou mouku ,a mícháme..doléváme vodou dle potřeby tak,aby vzniklo těsto konzistence husté zakysané smetany.Přidáme špetku soli, rozdrobené droždí a pořád mícháme. Postavíme přikryté na teplé místo. Po vykynutí dáme do vymazané formy a pečeme asi 1 hodinu při 190°C  Podáváme teplou , pokapanou rozpuštěným máslem

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz