Tisk

Hlívový salát

Čas přípravy: 25 min
Suroviny
500 g hlívy ústřičné ,3 velká rajčata , 2 větší cibule, granulovaný česnek ,olivový olej,zelená petrželka, listy hlávkového salátu , sůl

Příprava
Omytou hlívu nakrájíme na širší proužky a lehce posypeme česnekem. Rajčata nakrájíme na osminky, můžeme je oloupat,ale není to nutné . Cibuli nakrájíme na kolečka. Na větší pánvi na oleji zvolna orestujeme dozlatova hlívu. Na jiné pánvi orestujeme cibuli . Obojí pak necháme na ubrousku okapat. Hlívu a cibuli dáme do mísy,lehce osolíme a promícháme. Na talíř dáme listy salátu,nakrájená rajčata,přidáme kopeček hlívy s cibulí a posypeme petrželkou.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz