Tisk

Bramboráky

Čas přípravy: 1 h
Suroviny
2 kg syrových brambor
sůl, pepř, majoránka, česnek, mléko, 2 vejce, 3 lžíce belzepkové mouky ( jizerka )

Příprava
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, pepř, majoránku, 6 stroužků česneku, 2 vejce, zamícháme ( pokud jsou brambory moc vodnaté odlejeme vodu ). Přidáme asi 1 dcl mléka a 3 lžíce bezlepkové mouky ( jizerka ). Vše důkladně zamícháme. Chuť i hustotu lze upravit podle vlastního uvážení.
Smažíme po obou stranách v tnké vrstvě na sádle do křupava!
Brou chuť

 

Poznámka
Do těsta lze přidat i nadrobno nakrájeou klobásku, nebo jinou uzeninu.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz