Tisk

Špenátová roláda

Čas přípravy: 5 min
No Picture
Suroviny
450 g špenátu (lépe listového ale není podmínkou), 4 vejce, 200 g brokolice, balíček strouhaného parmezánu (nebo jiný pikantní sýr), sůl, pepř, muškátový květ (oříšek)

Příprava
Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj co nejvíc vodu, přidáme 4 žloutky, zamícháme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým květem, případně můžeme přidat česnek. Vmícháme sníh ze 4 bílků. Na plech dáme papír na pečení, na který rozetřeme špenátovou hmotu. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 až 20 minut při 180 °C. Mezi tím si rozdělíme brokolici na malé růžičky a krátce povaříme. Připravíme si papír na pečení, který lehce posypeme sýrem. Po upečení špenátové hmoty ji překlopíme na připravený papír, poklademe brokolicí a posypeme zbylým sýrem. Pomocí papíru roládu zamotáme.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz