Tisk

Chlebánky

Čas přípravy: 45 min
Suroviny
20 dkg mouky Mantler
15 dkg pohankové mouky
5 dkg amarantové mouky
1 sáček sušeného droždí Oetker
4 dcl vlažného mléka
2 vejce
5 dkg jemně strouhaného tvrdého sýru
2 lžíce oleje
1 kávová lžička soli, cukru a xantanové gumy
sezamová semínka, celý kmín
sádlo na plech a pomazání

Příprava
Smícháme mouky, droždí, sůl, cukr, gumu a strouhaný sýr,
přidáme vlažné mléko s rozšlehanými vejci a olej. Dobře
zpracujeme a necháme 30 min. kynout. Rozdělíme na 12 ks
oválných bochánků, dáme na plech vymazaný sádlem a
necháme ještě 15 minut kynout. Potřeme rozpuštěným sádlem
a upečeme v troubě předehřáté na 180 ºC.
Pečeme na horním roštu asi 25 minut do červena.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz