![]() |
Chlebánky | |
Čas přípravy: 45 min |
Suroviny 20 dkg mouky Mantler 15 dkg pohankové mouky 5 dkg amarantové mouky 1 sáček sušeného droždí Oetker 4 dcl vlažného mléka 2 vejce 5 dkg jemně strouhaného tvrdého sýru 2 lžíce oleje 1 kávová lžička soli, cukru a xantanové gumy sezamová semínka, celý kmín sádlo na plech a pomazání |
Příprava Smícháme mouky, droždí, sůl, cukr, gumu a strouhaný sýr, přidáme vlažné mléko s rozšlehanými vejci a olej. Dobře zpracujeme a necháme 30 min. kynout. Rozdělíme na 12 ks oválných bochánků, dáme na plech vymazaný sádlem a necháme ještě 15 minut kynout. Potřeme rozpuštěným sádlem a upečeme v troubě předehřáté na 180 ºC. Pečeme na horním roštu asi 25 minut do červena.
|
Poznámka bez popisu
|