Tisk

Mramorová bábovka –rýžová

Čas přípravy: 1 h
Suroviny
40 dkg rýžové mouky
20 dkg pískového cukru (lepší je hnědý)
1 vanilkový cukr Oetker
1 prášek do pečiva Oetker
1,5 dcl mléka
1,5 dcl oleje
3 vejce
1 lžíce rumu
špetka soli
1 vrch. polévková lžíce kakaa

Příprava
Smícháme mouku, prášek do pečiva, pudink a sůl.
V míse ušleháme cukr s vejci do pěny, přišleháme postupně
olej. Vsypeme mouku s práškem a pudinkem a přilejeme
mléko s rumem. Ušleháme do hladka. Dvě třetiny těsta vlijeme
do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané pohankovou
krupicí. Do zbytku těsta rozmícháme kakao, přilejeme do
formy a protáhneme vařečkou nebo stěrkou. Pečeme v troubě
předehřáté na 175 ºC asi 45 až 50 minut. Zkusíme špejlí, zda
je propečená.

 

Poznámka
Vychladlou bábovku můžeme polít čokoládovou či jinou
polevou.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz