![]() |
Mramorová bábovka –rýžová | |
Čas přípravy: 1 h |
Suroviny 40 dkg rýžové mouky 20 dkg pískového cukru (lepší je hnědý) 1 vanilkový cukr Oetker 1 prášek do pečiva Oetker 1,5 dcl mléka 1,5 dcl oleje 3 vejce 1 lžíce rumu špetka soli 1 vrch. polévková lžíce kakaa |
Příprava Smícháme mouku, prášek do pečiva, pudink a sůl. V míse ušleháme cukr s vejci do pěny, přišleháme postupně olej. Vsypeme mouku s práškem a pudinkem a přilejeme mléko s rumem. Ušleháme do hladka. Dvě třetiny těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané pohankovou krupicí. Do zbytku těsta rozmícháme kakao, přilejeme do formy a protáhneme vařečkou nebo stěrkou. Pečeme v troubě předehřáté na 175 ºC asi 45 až 50 minut. Zkusíme špejlí, zda je propečená.
|
Poznámka Vychladlou bábovku můžeme polít čokoládovou či jinou polevou.
|