![]() |
Likérová bábovka | |
Čas přípravy: 1 h 15 min |
Suroviny 10 dkg mouky Mantler 10 dkg pohankové mouky 2 vanilkové pudinky Oetker 20 dkg pískového cukru 1 prášek do pečiva Oetker 5 vajec, trošku soli 2,5 dcl slunečnicového oleje 2,5 dcl vaječného koňaku 4 polévkové lžíce pomerančové šťávy čokoládová poleva, sekané mandle nebo ořechy |
Příprava Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Vmícháme likér, olej, pomerančovou šťávu. Mouky smícháme s pudinkovými prášky, s práškem do pečiva a zapracujeme do těsta. Vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku nebo do velké chlebíčkové formy. Dáme do trouby předehřáté na 175 ºC a pečeme asi 60 až 65 minut (v chlebíčkové formě kratší dobu).
|
Poznámka Po zchladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi nebo ořechy.
|