Tisk

Likérová bábovka

Čas přípravy: 1 h 15 min
No Picture
Suroviny
10 dkg mouky Mantler
10 dkg pohankové mouky
2 vanilkové pudinky Oetker
20 dkg pískového cukru
1 prášek do pečiva Oetker
5 vajec, trošku soli
2,5 dcl slunečnicového oleje
2,5 dcl vaječného koňaku
4 polévkové lžíce pomerančové šťávy
čokoládová poleva, sekané mandle nebo ořechy

Příprava
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Vmícháme likér, olej,
pomerančovou šťávu. Mouky smícháme s pudinkovými prášky,
s práškem do pečiva a zapracujeme do těsta. Vlijeme do
vymazané a vysypané formy na bábovku nebo do velké
chlebíčkové formy. Dáme do trouby předehřáté na 175 ºC a
pečeme asi 60 až 65 minut (v chlebíčkové formě kratší dobu).

 

Poznámka
Po zchladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme
mandlemi nebo ořechy.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz