1 h 15 min
Bezlepkové pečivo Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Radek

Bezlepkové pečivo Suroviny

250 g bezlepkové mouky (Jizerka, Unimix) 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 soli 150 g měkkého tvarohu 6 lžic mléka 1 vejce 6 lžic olivového oleje maková zrnka lněná, dýňová a sezamová semínka pečící papír



Příprava

Na tyto bezlepkové žemle nepotřebujete droždí, jsou křehké a skoro bez práce, co víc si přát. Prosejeme mouku s práškem do pečiva. Tvaroh smícháme s mlékem, vejcem a olejem ,přidáme k mouce a vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do potravinové folie a dáme na 30 minut do ledničky. Předehřejeme troubu na 200 stupňů a na plech položíme papír na pečení. Těsto rozkrájíme na 8 až 10 stejných dílků a mokrýma rukama vytvarujeme bochánky, které položíme na pečící papír. Poté je ostrým nožem na vrchu nařízneme do tvaru křížku a posypeme mákem nebo semínky. Pečeme dokud se neotevřou a nezrůžoví asi 25 až 30 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Užijte si příjemnou rodinnou snídani s tímto výtečným bezlepkovým pečivem.

 

 
Poznámka

bez popisu

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře

nadari 09.12.2011, 13:01
Jaký kvásek do tohoto pečiva přidáváte a kde se dá případně sehnat?
 
nadari 09.12.2011, 13:01
Pardon, to patří k předchozímu receptu :)
 
Iveta 20 05.04.2012, 14:02
Jsou výborné!!!
 

Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: St 30. březen 2011, 18:01:34 CEST Zobrazeno:21505 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Slané syrové muffiny,  Rohlíčky obzvlášť vypečen,  Bezlepková veka,  Pletýnky – rohlíky,  Chleba ze zakysané smet.,  Bezlepkové pečivo,  Chleba bez hotové směsi ,  Bezlepkové rohlíky,  Domácí chléb ,  Stárkův chléb ,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.