30 min
Chleba bez hotové směsi Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: misisnik

No Picture Suroviny

Na 1 hranatou formu
dlouhou 24cm (16 krajíců)
1 balíček sušených kvasnic
1 lžička cukru
400 ml vlažné vody
200 g rýžové mouky
150 g kukuřičného škrobu
150 g pohankové mouky
2 lžičky guarové mouky(pojidlo)
1,5 lžičky soli
1 lžička jablečného octa
2 lžíce řepkového oleje na potření
tuk na vymazání formy
Doba přípravy: asi 30 min.
Odpočinek: asi 30-40 min.
Pečení: asi 1 hod.



Příprava

1.Droždí s cukrem a 100ml vlažné vody hladce rozmícháme a několik minut necháme vzejít,až se začnou tvořit bubliny. Formu vymažeme tukem.
2.Smícháme rýžovou mouku s kukuřičným škrobem,pohankovou moukou, guarovou moukou a solí. Alespoň 3 min. vše důkladně zpracováváme se vzešlým droždím, octem a 300ml vody – nejlépe v robotu.
3.Těsto dáme do formy a navlhčenou stěrkou je uhladíme. Chleba necháme kynout v teplé troubě 30-40minut. Těsto by mělo nakynout o třetinu svého objemu.
4.Formu vyndáme z trouby. Troubu předehřejeme. Chleba pečeme při 250°C (střed, horkovzdušná 220°C) 10minut. Potom teplotu zmírníme na 225°C (horkovzdušná 200°C)a pečeme dalších 40minut. Chleba potřeme olejem a 10min. dopékáme. Po upečení ho vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

 

 
Poznámka

Tipy
Mouku můžeme smíchat podle libosti,např. kukuřičnou mouku,bramborový škrob,pohanku, amarant, kaštanovou mouku, mouku quinoa, prosnou mouku, tapiokovou mouku apod.
Množství musí dávat dohromady 500g, kromě toho bychom měli přidat pojidlo jako guarovou mouku nebo mouku ze semen svatojánského chleba. Jablečný ocet podporuje kynutí. Místo vody můžeme použít i minerální vodu s kyselinou uhličitou, podmáslí nebo jogurt. Chleba můžeme chutně pozměnit 30g ořechů, slunečnicových jader nebo lněných semínek.

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Po 8. březen 2010, 16:23:35 CET Zobrazeno:10153 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Bezlepkové pečivo,  Chleba bez hotové směsi ,  Pletýnky – rohlíky,  Chleba ze zakysané smet.,  Chlebánky,  Placky s rozmarýnem,  Slané pečivo,  bezlepkové rohlíky - 8 ks,  Bramborový chleba,  žemličky,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.