45 min
Zeleninové karbanátky Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Kateřina Fišarová

Zeleninové karbanátky dvojka trojka ctyrka Suroviny

Na asi 20 malých karbanátků: 10dkg jáhelných vloček, mrkev, celer, petržel, cibule, medvědí česnek, 2 vejce, bezlepková mouka, sůl, kukuřičná strouhanka, sádlo na smažení



Příprava

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Ve slané vodě ji uvaříme na skus. Můžeme přidat BIO bujón. Uvařenou zeleninu včetně vývaru nalijeme k vločkám, přidáme nakrájený čerstvý medvědí česnek (nebo petržel, pórek, jarní cibulku), 2 vejce, osolíme a zamícháme. Necháme odstát, vychladnout a nabobtnat vločky. Pokud je těsto řídké, zahustíme ho bezlepkovou moukou nebo krupicí. Poté lžící nabíráme těsto a tvarujeme karbanátky, které obalujeme v kukuřičné strouhance. Smažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

 

 
Poznámka

obr.1 - směs vloček, vařené zeleniny včetně vývaru, vajec, medvědího česneku, soli obr.2 - zamíchaná směs obr.3 - směs v kukuřičné strouhance obr.4 - připravené karbanátky na smažení

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Ne 5. květen 2013, 23:56:21 CEST Zobrazeno:15180 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Brokolicová paštika,  HOUBOVÉ RAGŮ,  Kukuřičné placky,  Placky z červené čočky,  Špagety se špenátem,  zeleninové karbanátky,  Květák či brokolička v Hrašce,  Bramborové bochánky,  Ovocné tvarohové knedlíky,  Zapečený lilek se sýrem,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.