1 h 30 min
Brokolicová paštika Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Marta Kocourková

Brokolicová paštika Suroviny

1 malý celer,200g brambor,1000g brokolice,olivový olej , 20g másla, 2dl smetany,4 vejce, 5 lístků želatiny,sůl,pepř,petrželka,plátky ředkvičky na zdobení



Příprava

Očištěný,na tenké plátky nakrájený celer uvaříme v osolené vodě , po 15 minutách přidáme nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Růžičky brokolice jen chviličku povaříme. Scedíme a pokapeme olejem. Pak brokolici,celer a brambory rozmixujeme.Pokud je směs mokrá ,vysušíme ji krátce na pánvi.Prochladlou směs spojíme se smetanou,rozšlehanými vejci,solí a pepřem.Nakonec vmícháme v malinkém množství rozpuštěnou želatinu. Urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy a ve vodní lázni pečeme asi 50 minut při 200°C. Vychladlou paštiku můžeme zdobit růžičkama brokolice,nebo zelenou petrželkou,ředkvičkou ap.

 

 
Poznámka

Pokud nejste vegetariáni,můžete před pečením přidat do paštiky pokrájené a orestované kousky anglické slaniny

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: So 24. červenec 2010, 21:46:15 CEST Zobrazeno:7864 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

zeleninové karbanátky,  Bedov hermelin,  Bezlepkové vegetariánské lasagne,  Tvarohové knedlíky,  slaná cuketová buchta,  Placky z červené čočky,  Pizza akorát pro 3,  Bramborové bochánky,  Lehký brokolicový koláč,  Bramborový nákyp s kedlub,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.