5 min
Zapečený lilek se sýrem Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Marta Kocourková

Zapečený lilek se sýrem Suroviny

5 větších lilků , 250 g mozzarelly, 2 plechovky á 400g loupaných rajčat  ,3 stroužky česneku ,
150-200g strouhaného parmezánu, olej na smažení , sůl,pepř.



Příprava

Omyté lilky nakrájíme podélně na slabé plátky. Smažíme je na oleji po obou stranách,pak prokládáme kuchyňským papírem,aby se odstranil přebytečný tuk..Na větší pánvi si připravíme italskou omáčku \"sugo\" na oleji orestujeme plátky česneku,přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí, osolíme a dáme stranou.Mozzarellu nakrájíme na drobné kostičky nebo plátky.Pekáček asi 30x20cm plníme střídavě lilkem,sugem,mozzarellou a parmazánem. můžeme dochutit pepřem. Opakujeme,horní vrstva bude strouhaný parmazán. Zapékáme asi 25 minut.Podáváme vlažné.

 

 
Poznámka

Před smažením necháme lilek \"vypotit\" -tj. Odstát nakrájený na plátky,aby z něj vytekla šťáva.Dužina se stáhne a nenasákne tolik tuku.

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Út 27. červenec 2010, 23:14:16 CEST Zobrazeno:9501 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Kukuřičné placky,  Lehký brokolicový koláč,  Dušené žampióny s vejcem,  Ovocné tvarohové knedlíky,  Bedov hermelin,  Špenátové brambory s tofu,  Květák či brokolička v Hrašce,  Špagety se špenátem,  Bezlepkové placičky,  Pirožky s mletým masem,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.