Červená čočka se stala v posledních letech fenoménem. Jednoduše z ní můžeme připravit křehké placky, nebo společně se zeleninou povařenou ve vodě a následným rozmixováním získáme vydatnou polévku nejen pro děti, ale i pro dospělé. Placky z červené čočky jsou ideálním pokrmem pro bezlepkáře, jsou velmi rychle hotové a nijak náročné na přípravu. Mimo jiné z tohoto těsta můžete připravit i řadu dalších pokrmů.

Ingredience: 

  • 100 g červené čočky

  • 2 nastrouhané mrkve

  • 1 vejce

  • 50 g pohankové mouky

  • 1 dl mléka

  • sůl, nasekaná petrželka

  • koření dle chuti

Červená čočka je velmi rychle hotová, dokonce ji nemusíme ani den před tím namáčet. Nastrouhanou mrkev povaříme společně s červenou čočkou ve vodě. Doba varu postačí okolo 10 minut a mezi tím si můžeme v misce rozmíchat vejce, mléko a pohankovou mouku. Připravenou směs necháme několik minut odstát, nakonec do ní nalijeme uvařenou čočku a s mrkví, ze které jsme ještě před tím slily vodu. Vše společně zamícháme, přidáme sůl, trošku pepře, pokud jste milovníkem koření, rozhodně nic nezkazíte mletým koriandrem, nebo římským kmínem, kterým přivedete placky k trošku jiné, exotičtější chuti. Smažené placky můžeme podávat s čerstvou zeleninou.

Směs by měla mít přibližně stejnou konzistenci, jako směs na bramboráky. Uděláme tenké placičky a smažíme na oleji dozlatova. S tímto receptem se dají dělat opravdu divy, stačí udělat těsto jen trošku hustší, udělat placky a obalit je v oblíbené hrašce na obalování a zahušťování. Získáte tak dokonalé bezlepkové smažené placičky trošku jiné chuti.

Tento recept a řadu dalších sponzoruje recepto.cz, internetové stránky, na kterých najdete řadu dalších vynikajících receptů.

Aktualizováno ( Úterý, 04 Září 2012 14:49 )