O webu
Projekt bezlepková kuchařka.cz, založen na začátku roku 2010 se pomalu ale jistě začal zvelebovat a nabírat na obsahu.
Za rok existence kuchařky se udály asi 2 soutěže, ve kterých jsme odměnili návštěvníky této kuchařky a rozhodně nehodláme se soutěžemi přestat. Soutěže by jsme nezvládly bez podpory různých eshopů a jiných firem, kteří dodali výhry. Proto pokud by měl někdo zájem zasponzorovat soutěž na tomto webu , prosím napište na email, který je uveden v kontaktech.
Co můžete najít na tomto webu ?Na kuchařce můžete najít doposud asi 200 bezlepkových receptů. Ke každému receptu můžete napsat komentář ( jen pro přihlášené ) a také 1x hlasovat ( z 1 ip adresy ).Recept na kuchařku může přidat takřka každý, kdo má počítač, myš a připojení k internetu.Můžete sice přidávat recepty, jako nepřihlášený uživatel, ale aby jste mohli recept editovat, musíte přidávat jako přihlášený/á.Pokud přidáváte jako přihlášený uživatel, všechny Vaše přidané recepty se zobrazují ve Vašem uživatelském menu pod položkou Mé recepty.
Budeme rádi kdyš nám Vaše nápady a rady jak kuchařku vylepšit pošlete na e-mail, který je uveden v kontaktech. Doufáme, že se Vám bude na těchto stránkách líbit a budete ji doporučovat i ostatním.
Co je to Celiakie ( bezlepková dieta ?)
Celiakální sprue neboli celiakie (také glutenová enteropatie, endemická sprue, primární malabsorpční syndrom, choroba Geeova-Herterova, Heubner-Herterova nemoc nebo nesnášenlivost lepku, odlišuj od alergie na lepek) je chronické onemocnění sliznice tenkého střeva způsobené přecitlivělostí na lepek (neboli gluten), což je označení pro směs bílkovin obsaženou v mnoha druzích obilí. Nesnášenlivost přetrvává celoživotně, částečně geneticky determinována. V současnosti je tato choroba nevyléčitelná, při dodržování bezlepkové diety však vymizejí všechny její příznaky.
Léčba:
V současné době jediná jistá možnost, jak nemoc léčit, je dodržovat doživotní bezlepkovou dietu. Střevo se opět uzdraví a riziko dlouhodobých následků se sníží. Z jídelníčku se musí vyloučit všechny druhy obilí s vysokým obsahem lepku (pšenice, ječmen, žito a oves).......
Budeme rádi když nám Vaše nápady a rady jak kuchařku vylepšit pošlete na e-mail, který je uveden v kontaktech. Doufáme, že se Vám bude na těchto stránkách líbit a budete ji doporučovat i ostatním.
Aktualizováno ( Neděle, 06 Únor 2011 14:47 )