Helčiny vdolky | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Helena Šípková |
![]() |
Suroviny 150 g mouka Jizerka, 50 g mouka rýžová, 1 van.cukr, 1 lžíce cukru krupice, 1 vejce, citronová kůr a špetka soli. Na kvásek - 10 g droždí, 0,5 dcl mléka,1 lžička cukru. |
Příprava Vdolky - vymísíme hladké těsto,které rozválíme na 2 cm silnou placku,sklaeničkou vykrojíme vdolečky a necháme na vále asi 15 min.kynoutSmažíme zvolna po obou stranách do růžova.Zdobíme podle zvyklostí – tvaroh nebo šlehačka,povidla.Můžeme také vytvarovat kroužky,které po usmažení obalíme ve skořicovém cukru. Loupáky,šátky,hřebeny,… -po vymísení těsta vytvarujeme požadované tvary výrobků a necháme kynout asi 20 min. Při kynutí rosíme těsto vodou,aby neokoralo a zůstalo vláčné. Po 20 min.necháme trochu oschnout,namašlujeme vejcem a loupáky posypeme mákem.Pečeme ve vyhřáté troubě 190 -200°C asi 12 -14 min podle velikosti.
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepí hodnocení je 5 hvězdiček |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: So 19. červen 2010, 10:20:12 CEST | Zobrazeno:16457 krát |
mrkvové šátečky, Amaretto Cheesecake, Třešňový Cammembert, Pudinkové kostky s tvarohem, Domácí TIRAMISA, Bezlepkové bábovičky, Plněné mrkvové rohlíčky, Pudinková buchta z klubu, Medové perníčky , Žloutkový pudink s karamelem,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?





Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.