Amaretto Cheesecake | |
Autor receptu: David Kučera |
Suroviny Podklad: 2 balení bezlepkových piškotů (240g) 70 g rozpuštěného másla 2 polévkové lžíce cukru krupice Náplň: 2 balení plnotučného tvarohu 2 balení mascarpone 240 g cukru krupice zrníčka z jednoho vanilkového lusku (případně 1 čajová lžička vanilkového aroma) 75 ml likéru Amaretto 4 vejce 3 polévkové lžíce bezlepkové směsi Jizerka 1/2 lžičky soli Na ozdobu: 500 ml smetany na šlehání (2xbalení/kelímky) 50 g mandlových plátků (drcené madle |
Příprava 1) Předehřejeme si el. troubu na 160 st. nebo plynovou na mírný stupeň. Vymažeme a vysypeme kulatou dortovou formu (průměr cca 24 cm). 2) Rozmixujeme bezlepkové piškoty na jemno. Přidáme rozpuštěné máslo, cukr a mixujeme dokud nezískáme hmotu se strukturou mokrého písku. 3) Přesypeme směs do připravené formy rozprostřeme ji po dně a asi tak 2,5 - 3 cm do výšky po stranách. Důkladně upěchujeme, můžeme si pomoci např. pomocí skleničky. A odložíme stranou. 4) Ve větší míse smícháme ručním el. šlehačem tvarohy a mascarpone. Šleháme přibližně minutu, až se nám hmota spojí. 5) Přidáme cukr a pokračujeme v mixování další minutu. 6) Přidáme vejce a vanilkové aroma a opět mixujeme směs asi minutu. 7) Přidáme mouku, sůl a likér. A pokračujeme v mixování poslední minutu. 8) Výsledná směs bude relativně dost tekutá, ale to je v pořádku. Přelijeme ji do formy s korpusem. 9) Dortovou formu si položíme doprostřed plechu (bude se nám s ní tak lépe manipulovat) a několikrát s ní jemně bouchneme o stůl, aby se nám uvolnili všechny vzduchové bublinky. 10) Dáme péct do trouby na přibližně hodinu a deset minut. Průběžně kontrolujeme, dort je hotový, jakmile je po stranách pevný a uprostřed je na dotek trochu "rosolovitý". 11) Upečený cheesecake necháme důkladně vychladnout při pokojové teplotě (nejlépe ještě necháme dojít v troubě, musí se schladit opravdu pomalu, aby nespadnul). Poté jej nejlépe na noc, ale alespoň na 4 hodiny uložíme do ledničky. Tento postup je nutné dodržet, aby měl na konec dort správnou strukturu. 12) Před podáváním na pánvi lehce opražíme plátky mandlí a necháme vystydnout. Ušleháme šlehačku a naneseme na vršek cheesecaku. Ozdobíme mandlemi a můžeme podávat.
|
Poznámka Pokud milujete šlehačku tak jako my, tak je nejlepší použít opravdu těch zmíněných 500ml. Na vrchu to udělá fantastickou čepici a chutí doplní skvělou jemnost a lehkost celého cheesecaku. Na přidané fotce je čepice udělaná jen z jednoho balení, proto té šlehačky není tolik, ale při druhém pokusu jsme použili dvě a bylo to ideální.
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepí hodnocení je 5 hvězdiček |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Čt 5. červen 2014, 10:34:44 CEST | Zobrazeno:13201 krát |
Měkounké vánoční medovník, mrkvové šátečky, Měsíčky, Ovocná bublanina, Domácí TIRAMISA, Mramorovaná bábovka , Bezlepkové cookies, Bezlepkové medvědí tlapky od Nominalu, Jogurtový ovocný koláč, Sušenky INSTANT (40 kusů),
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.