Jáhlový nákyp | |
Autor receptu: Radek |
Suroviny půl balíčku jáhel mléko nebo rýžový nápoj máslo 2 vejce švestkový kompot med rozinky slunečnicová semínka |
Příprava Jáhly jsou jedny z tradičních českých surovin, přirozeně bezlepkové a velmi velmi výživné a zdravé. Tento jednoduchý sladký pokrm vám dodá potřebné vitamíny a minerály a ještě si pochutnáte. Jáhly propláchneme, jsou-li starší raději dvakrát spaříme, zalijeme studenou vodou (na jeden díl jáhel 2,5 dílu vody smíchané s mlékem nebo pro vegany s rýžovým nápojem). Přivedeme k varu, uvaříme do měkka, až do kašovita. Máme-li málo tekutiny dolijeme mléko či vodu. Nemícháme, aby se jáhly nezačaly připalovat. Když je z jáhel skoro kaše odstavíme a necháme vychladnout. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutek od bílku a žloutek společně s medem, rozinkami a slunečnicovými semínky zamícháme do vychladlé jahelné kaše. Pro lepší chuť rozinek je můžeme na chvíli namočit do jablečného moštu nebo ovocného čaje. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do směsi. Polovinu směsi rozprostřeme do vymazané a vysypané formy, poklademe švestkami z kompotu a pokryjeme zbytkem směsi. Navrch poklademe několik plátků másla. Vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů, když začne povrch zlátnout teplotu stáhneme na 180 stupňů a dopečeme do křupava. Podáváme přelité nšťávou ze švestkového kompotu.
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepí hodnocení je 5 hvězdiček |
Iveta 20 | 02.04.2012, 10:10 |
Je naprosto skvělý, dala jsem sušené švestky + skořici. | |
misisnik | 06.04.2012, 10:10 |
Taky jsem vyzkoušel a musím souhlasit | |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: St 30. březen 2011, 18:05:18 CEST | Zobrazeno:26628 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Briošky, Rýžová kaše s hruškami, Pohankové ovocné knedlíky, Ovocna torta, Žemlovka, BEZLEPKOVÝ PUDING S HORKÝMI MALINAMI, Banánové lívanečky, Banán v kakaové omáčce , Výborné a snadné banánové lívance, Banánová svačinka,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Kontakt
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Partneři stránek:
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.