Kyprý ořechový chléb | |
Autor receptu: Tomáš |
Suroviny 300g Schneekoppe směsi tmavého chleba bez lepku, 1/2 kostky čerstvého droždí (21g), 2 PL hnědého cukru, 100g vlašských ořechů, 50g lískových ořechů, 50g dýňových semínek, 1 vejce, 2 žloutky, 3 PL oleje z vlašských ořechů (může se nahradit slunečnicovým olejem), 1 ČL mletého koriandru a zázvoru. |
Příprava Příprava: Chlebovou směs dáme do mísy, do středu vytlačíme důlek a do něho rozdrobíme droždí, posypeme 1PL cukru. Droždí promícháme s 200m l vlažné vody a trochou chlebové směsi a zaděláme kvásek. Necháme odležet 15 minut na teplém místě a přikryjeme utěrkou. Vlašské ořechy, lískové ořechy a dýňové semínka promícháme, 3 PL směsi odložíme stranou na později. Zbývající ořechovou směs, vejce, žloutky, olej a koření dáme do mísy ke kvásku. Uhněteme měkké, vláčné kynuté těsto. Formu vyložíme pečícím papírem. Těsto dáme do formy, hladce rozetřeme. Posypeme odloženou ořechovou směsí, lehce zatlačíme a posypeme zbývajícím cukrem. Těsto přikryjeme a necháme ležet na teplém místě dalších ca. 45 minut, až je těsto asi 2 cm pod okraj formy. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Chléb pečeme 5 minut a pak snížíme teplotu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Chléb dopékáme dalších 20-25 minut. Chléb vytáhneme z trouby a necháme vychladnout ve formě 10 min., pak formu převrátíme, pečící papír stáhneme a chléb necháme zcela vychladnout na kuchyňské desce.
|
Poznámka Dělali jsme to i z jiných surovin, ale nejvíce se mi osvědčily suroviny co jsem si dovezl z Německa, ale podařilo se mi je najít i na jednom českém eshopu ( http://eshop.kaumy.cz/ )
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepí hodnocení je 5 hvězdiček |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Čt 1. září 2011, 16:08:42 CEST | Zobrazeno:18213 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Tmavý slunečnicový chléb, Chléb s burisony , Kyprý ořechový chléb, Lněný chléb, Mazanec, Celozrnný kmínový chléb , Jáhlový chléb, Pohankový chléb , Bílý chléb, Klasický bezlepkový chléb,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Kontakt
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Partneři stránek:
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.