Chleba ze zakysané smet. | |
Autor receptu: Klub celiakie Brno |
Suroviny 30 dkg bezlepkové mouky 1 zakysaná smetana tučná (200 g) nebo 1 bílý jogurt (150 g) do vdolků 1,5 dcl teplého mléka, 1 vejce 1 sáček sušeného droždí Oetker 1 malá strouhaná syrová brambora 1 lžička xantanové gumy 1 lžička soli, ½ lžičky cukru ¼ lžičky jedlé sody 3 lžíce sezamových nebo slunečnicových semínek sádlo, olej |
Příprava Rozmícháme mouku, droždí, gumu, sůl, cukr, sodu, semínka. Ohřejeme mléko a rozmícháme v něm jemně strouhanou bramboru, vejce a smetanu. Vlijeme do mouky a důkladně propracujeme. Chlebíčkovou formu vymažeme sádlem, dáme do ní těsto, urovnáme mokrými prsty a necháme v teple 45 minut kynout. Pomažeme sádlem a pečeme v troubě předehřáté na 180 ºC asi 45 – 50 minut. Horký chleba pomažeme sádlem a vyklopíme na mřížku. ☼ Těsto rozdělíme do velké formy na mufiny (12 ks) vymazané sádlem, uhladíme mokrými prsty a necháme 30 minut kynout. Pečeme na 180 ºC asi 25 minut. Horké znovu potřeme sádlem. ☼ Na vále posypaném moukou uděláme z jogurtového těsta ploché bochánky, necháme nakynout a zvolna smažíme na troše oleje. Do těsta nedáváme semínka. Podáváme s džemem nebo se salámem a kečupem. ☼ Dáme o 1 dcl mléka víc, po vykynutí lijeme do pánve na lívanečky.
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepí hodnocení je 5 hvězdiček |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Pá 9. duben 2010, 17:57:41 CEST | Zobrazeno:14759 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Domácí chléb , Pletýnky – rohlíky, Tmavý chléb, Bezlepkové housky., Bramborový chleba, Amarantový chléb, Nejlepší bezlepkový chléb, Placky s rozmarýnem, Slané pečivo, Rohlíčky obzvlášť vypečen,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Kontakt
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Partneři stránek:
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.