Chleba bez hotové směsi | |
Autor receptu: misisnik |
Suroviny Na 1 hranatou formu dlouhou 24cm (16 krajíců) 1 balíček sušených kvasnic 1 lžička cukru 400 ml vlažné vody 200 g rýžové mouky 150 g kukuřičného škrobu 150 g pohankové mouky 2 lžičky guarové mouky(pojidlo) 1,5 lžičky soli 1 lžička jablečného octa 2 lžíce řepkového oleje na potření tuk na vymazání formy Doba přípravy: asi 30 min. Odpočinek: asi 30-40 min. Pečení: asi 1 hod. |
Příprava 1.Droždí s cukrem a 100ml vlažné vody hladce rozmícháme a několik minut necháme vzejít,až se začnou tvořit bubliny. Formu vymažeme tukem. 2.Smícháme rýžovou mouku s kukuřičným škrobem,pohankovou moukou, guarovou moukou a solí. Alespoň 3 min. vše důkladně zpracováváme se vzešlým droždím, octem a 300ml vody – nejlépe v robotu. 3.Těsto dáme do formy a navlhčenou stěrkou je uhladíme. Chleba necháme kynout v teplé troubě 30-40minut. Těsto by mělo nakynout o třetinu svého objemu. 4.Formu vyndáme z trouby. Troubu předehřejeme. Chleba pečeme při 250°C (střed, horkovzdušná 220°C) 10minut. Potom teplotu zmírníme na 225°C (horkovzdušná 200°C)a pečeme dalších 40minut. Chleba potřeme olejem a 10min. dopékáme. Po upečení ho vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
|
Poznámka Tipy Mouku můžeme smíchat podle libosti,např. kukuřičnou mouku,bramborový škrob,pohanku, amarant, kaštanovou mouku, mouku quinoa, prosnou mouku, tapiokovou mouku apod. Množství musí dávat dohromady 500g, kromě toho bychom měli přidat pojidlo jako guarovou mouku nebo mouku ze semen svatojánského chleba. Jablečný ocet podporuje kynutí. Místo vody můžeme použít i minerální vodu s kyselinou uhličitou, podmáslí nebo jogurt. Chleba můžeme chutně pozměnit 30g ořechů, slunečnicových jader nebo lněných semínek.
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepí hodnocení je 5 hvězdiček |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Po 8. březen 2010, 16:23:35 CET | Zobrazeno:16315 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Bezlepkové housky, Nej chleba, Bezlepková veka, Amarantový chléb, Slané syrové muffiny, Chleba bez hotové směsi , bezlepkové sladké koláčky-6ks, Bramborový chleba, Stárkův chléb , Rohlíčky obzvlášť vypečen,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Kontakt
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Partneři stránek:
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.