Jáhlový nákyp | |
Autor receptu: Klub celiakie Brno |
Suroviny 25 dkg jahel 1 litr mléka 3 vejce 2 – 3 lžíce mletého cukru trochu soli 1/8 másla jablka, švestky, meruňky |
Příprava Jáhly důkladně propláchneme horkou vodou (jinak jsou hořké), vsypeme do osoleného vřelého mléka a vaříme dokud nezačnou pukat (asi 10 minut). Pak vmícháme cukr, přikryjeme a necháme bobtnat. Do vlažných jahel vmícháme žloutky, kostičky jablek a sníh z bílků. Urovnáme do vymazaného pekáčku, poklademe plátky másla a pečeme v troubě předehřáté na 180O C asi 30 – 40 minut (podle výšky těsta). Pokud dáváme do nákypu švestky nebo meruňky, dáme polovinu směsi, poklademe ovocem a přikryjeme druhou polovinou.
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepí hodnocení je 5 hvězdiček |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: So 1. květen 2010, 19:21:00 CEST | Zobrazeno:13370 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Noky se špenátem a čerstvým sýrem, Zapečená rajčata, Bramboráky, Květák či brokolička v Hrašce, Bramborový nákyp s kedlub, Květákové placky, HOUBOVÉ RAGŮ, Bramborový nákyp, Bezlepkové těsto na pizzu, Carpacio z červené řepy s modrým sýrem ,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Kontakt
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Partneři stránek:
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.