Květák či brokolička v Hrašce | |
Autor receptu: Petra Sladká |
Suroviny Recept pro 4 osoby: voda: 120 ml Hraška na obalování (případně Hraška na zahušťování*): 80 g Květák, brokolice:300 g |
Příprava Hrašku na obalování či na zahušťování* rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Necháme asi 20 minut odležet. Nachystáme si brokolici či květák na menší růžičky, které bez předvaření dále obalujeme. Obalujeme namáčením jednotlivých růžiček do těstíčka a klademe na pánev (může být i fritéza). Smažíme v rozpáleném oleji přiměřené výšky. Osmažené kousky necháme okapat v sítku.
|
Poznámka * Na obalování je možné použít jednak Hrašku na obalování, která obsahuje chilli a česnek, ale také Hrašku na zahušťování, která se oproti dříve zmíněné liší pouze ve složení koření a to tak, že chilli ani česnek neobsahuje. Olej na smažení: Používáme kvalitní jedno-druhový olej či palmový tuk. Teplota oleje: Správnou teplotu oleje vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne olej. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do oleje vkládáme postupně, aby se olej nezchladil. Výška oleje Při smažení obalované zeleniny je třeba dosahovat hladinou oleje takové výšky, aby byl obalený kousek ponořen. Při nízké hladině oleje se může obal odlupovat a také nemusí dojít k prosmažení. Pokud je kousek ponořený a lehce plave, je ve výsledku méně nasáknutý olejem, jelikož se těstíčko uzavře. Nechte těstíčko 15 minut odpočinout, potom Vám obal z Hrašky krásně naskočí. Pro jakékoliv dotazy a informaci nás můžete kontaktovat na emailové adrese: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Další recepty a informace naleznete na webové stránce: www.ceria.cz. Pokud byste měli zájem, Hrašku lze zakoupit ve zdravých výživách - není problém zažádat o objednání, malá balení jsou k objednání v lékárnách do druhého dne a také můžete objednávat přímo od nás jakožto od výrobců přes zmiňovaný web: www.ceria.cz, kdy od 5 kg Hrašky neúčtujeme poštovné. Také Vám nabízíme možnost dozvědět se o Hrašce více pomocí Facebooku - http://www.facebook.com/Hraska , kde naleznete například nové recepty od fanoušků či farmářské trhy a výstavy, kde je možné Hrašku zakoupit. Petra Sladká +420723882229 CERIA, s.r.o. Heinrichova 49/229 602 00 BRNO ICO: 26294010, DIC: CZ26294010 Tel.: 532 308 550 Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript www.ceria.cz
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepí hodnocení je 5 hvězdiček |
misisnik | 01.08.2011, 21:09 |
Pěkný recept... Protože bezlepková kuchařka slouží také pro informování celiaků, reklamu na Vás můžete nechat v receptu zahrnutou. (admin team bezlepkova-kucharka.cz) | |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Po 1. srpen 2011, 21:08:36 CEST | Zobrazeno:16772 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Bramborové koblihy, Lehký brokolicový koláč, OŘÍŠKOVÁ OMELETA, Brokolicová paštika, Špenátová roláda, Okurky zapeč. s bramborem, Quinoa s rajčátky, Zeleninové karbanátky, Květákové placky, Bezlepkové těsto na pizzu,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Kontakt
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Partneři stránek:
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.