45 min
Bramborové bochánky | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Klub celiakie Brno |
![]() |
Suroviny 25 dkg syrových brambor 25 dkg mouky Jizerka ½ dcl mléka 1 vejce ½ kostky droždí Noli (2 dkg) 1 lžička cukru, špetka soli |
Příprava Oloupané brambory najemno nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, mouku, sůl a droždí rozpuštěné v teplém mléku s cukrem. Vypracujeme těsto a necháme přikryté 30 minut kynout. Těsto promícháme a na prkénku posypaném moukou děláme malé bochánky, dáváme je na vymazaný plech, potřeme vejcem, necháme 20 minut kynout a pak je pečeme v troubě předehřáté na 180 ºC asi 15 minut.
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro tento recept jse již hlasoval/a |
Komentáře
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Ne 18. duben 2010, 14:16:36 CEST | Zobrazeno:14106 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Kukuřičné placky, bezlepkové cukeťáčky, BEZLEPKOVÉ PLACIČKY , OŘÍŠKOVÁ OMELETA, Špenátová roláda, slaná cuketová buchta, Bezlepkové vegetariánské lasagne, Bramborový nákyp s kedlub, Zapečený lilek se sýrem, Klářiny bramboráky,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.