Bezlepková vánoční štola | |
Autor receptu: Helena Vychová |
Příprava Mouku smícháme s kypřícím práškem, cukrem a nasekanými mandlemi, celými rozinkami, popř. oříšky, čokoládou, kandovaným ovocem (vždy podle vlastního výběru). Množství přísad cca 300 g, pokud máte raději méně přísad, snížíme množství podle vlastní chuti. Přidáme vejce, tvaroh, máslo. Zpracujeme těsto a vytvarujeme štolu. Štolu pečeme na plechu nebo ve formě např. na srnčí hřbet, chlebíček, vánočku, aby si lépe udržela tvar. V případě použití menší formy na chlebíček, použijeme poloviční dávku těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 170 - 180 stupňů celsia cca 1 hod. Po upečení je možné štolu potřít rozpuštěným máslem a posypat moučkovým cukrem. Štola se tak zahalí do velmi sladkého kabátku. Pokud máme raději méně sladké, štolu neobalujeme cukrovou vrstvou, při servírování popř. jemně poprášíme cukrem (záleží na chuti strávníka). Výborné je podávat štolu s vanilkovým šodó (pudinkem) se šlehačkou.
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro tento recept jse již hlasoval/a |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Po 6. prosinec 2010, 17:57:28 CET | Zobrazeno:20053 krát |
Koláč z manga, borůvkový koláč, Amaretto Cheesecake, Nejlepší bezlepkové muffiny, Karamelové řezy, Banánová buchta–pohanková, Likérová bábovka, Domácí TIRAMISA, Perníkový koláč , Křehký jablkový koláč,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.