1 h
bezlepkové rohlíky - 8 ks | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Dana |
![]() |
Suroviny 550 g bezl. mouky Jizerka 2 vejce 230 ml vlažného mléka 3 lžíce oleje 42 g droždí ( celou kostku ) 1 lžička cukru 1 lžička soli |
Příprava Ingredience promíchat robotem nebo ručně,pak na vále lehce prohníst, stále podsypávat, aby se těsto nelepilo.Utvořit váleček, rozdělit na 8 dílů, z každého rozválet čtverec, srulovat na rohlík. Rohlíky naskládat na plech, vyložený pečícím papírem,potřít rozšlehaným vajíčkem,posypat solí, kmínem, popř. sezamem.Nechat 20 minut na teplém místě kynout. Troubu zapnout na horní i dolní vytápění, předehřát 5 min. na 200 st., péct na 2. patře 20 min. na 180 st. Hned po upečení vyndat na mřížku.
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro tento recept jse již hlasoval/a |
Komentáře
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Pá 24. srpen 2012, 14:27:51 CEST | Zobrazeno:25204 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Placky s rozmarýnem, Rohlíčky obzvlášť vypečen, Pletýnky – rohlíky, Slané pečivo, Tmavý chléb, Chleba ze zakysané smet., Nejlepší bezlepkový chléb, Amarantový chléb, Bezlepkové housky., Bezlepkové makové krekry ,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.