Bezlepkové vegetariánské lasagne | |
Autor receptu: Lenochod v kuchyni |
Příprava 1. Směs a mouku smícháme v míse, přidáme sůl. 2. Vytvoříme malý důlek, rozklepneme do něj vejce, přilijeme olej a vodu. 3. Směs zamícháme a začneme zpracovávat v těsto. Podle potřeby můžeme přidat více vody. Těsto by mělo být vláčné, ne však příliš lepivé. 4. Poté těsto dáme odležet do lednice. 5. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninu na středně velké kousky. 6. Dno velké pánve nebo hrnce s nepřilnavým dnem zakápneme malým množsvím olivového oleje. 7. Osmahneme cibulku a později také papriku. Nakonec přidáme lilek a cuketu. Důkladně zamícháme, osolíme a okořeníme dle chuti. 8. Zeleninu dusíme cca 20 minut. 9. Ve chvíli, kdy je zelenina podušená, odejmeme poklici, přidáme plamen a za občasného míchání necháme odpařit vodu. Poté odstavíme. 10. Nakonec můžeme přidat olivy, které pokrmu dodají příjemnou kyselost. 11. Dno zapékací mísy pokryjeme trochou rajčatové passaty. Na ní položíme první plát těsta a následně pokračujeme v tomto pořadí: 1/3 passaty, ½ zeleninové směsi, ½ riccoty 12. Poté položíme druhý plát těsta a na něj ingredience v tomto pořadí: 1/3 passaty, zbytek zeleninové směsi, zbytek riccoty 13. Následně položíme třetí plát těsta a na něj: zbytek passaty, mozzarellu 14. Zakryjeme vrchním dílem zapékací mísy nebo alobalem. Pečeme asi 20 minut. 15. Zapékací mísu vyndáme, odklopíme. Troubu přepneme na horní ohřev. Posypeme parmezánem a dáme znovu péct na dalších cca 20 minut, nebo dokud není povrch mírně hnědý a křupavý.
|
Poznámka Hotové lasagne necháme trochu vychladnout, lépe se tak servírují. Výborné jsou i další den, dají se snadno ohřát a neztratí na kvalitě ani pokud si nějakou tu porci schováte do mrazáku.
|
Hlasování Pro tento recept jse již hlasoval/a |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Po 5. prosinec 2016, 13:27:47 CET | Zobrazeno:15490 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Dušené žampióny s vejcem, Bezlepkové těsto na pizzu, Ovocné tvarohové knedlíky, Pirožky s mletým masem, Bezlepkové placičky, BEZLEPKOVÉ PLACIČKY , zeleninové karbanátky, Bramboráky, Bramborový nákyp s kedlub, Tvarohové knedlíky,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Kontakt
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Partneři stránek:
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.