1 h
Pohanková bábovka | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Marta Kocourková |
![]() |
Suroviny 3 sklenice pohankové bezlepkové mouky, 4 lžíce pšeničné bezlepkové mouky , 2-3 lžíce přírodního řepného cukru , 20 g droždí , 20 dg másla, nebo Hery ,vlažná voda dle potřeby , sůl ,máslo na přelití |
Příprava Mouku prosijeme do mísy , rozehřáté máslo lijeme postupně na mouku a mícháme.Přidáme pšeničnou mouku ,a mícháme..doléváme vodou dle potřeby tak,aby vzniklo těsto konzistence husté zakysané smetany.Přidáme špetku soli, rozdrobené droždí a pořád mícháme. Postavíme přikryté na teplé místo. Po vykynutí dáme do vymazané formy a pečeme asi 1 hodinu při 190°C Podáváme teplou , pokapanou rozpuštěným máslem
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro tento recept jse již hlasoval/a |
Komentáře
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Ne 27. březen 2011, 16:50:03 CEST | Zobrazeno:18634 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Likérová bábovka, Perník od Baby Jagy , Sušenky INSTANT (40 kusů), Rychlý koláč, Jogurtový ovocný koláč, Banánová buchta–pohanková, Mazanec, bublanina, Medové sladké bochánky, PLNĚNÉ MORAVSKÉ KOLÁČE,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.